Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας, μετέφερε κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, τον ίδιο αριθμό επιβατών που μετέφερε κατά τη διάρκεια όλου του προηγούμενου έτους.

Από τις αρχές του 2023, η Air Serbia έχει μεταφέρει 2,76 εκατομμύρια επιβάτες, ξεπερνώντας τον συνολικό αριθμό επιβατών που μεταφέρθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, ήδη από τα τέλη Αυγούστου. Αναμένεται ότι ο αριθμός των 2,81 εκατομμυρίων επιβατών, που επιτεύχθηκε κατά  τη διάρκεια του 2019, μιας ιδιαιτέρως επιτυχημένης χρονιάς, θα ξεπεραστεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

“Η τρέχουσα θερινή περίοδος θα μείνει αξέχαστη για πληθώρα προκλήσεων. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, οι συχνές απαγορεύσεις ανεφοδιασμού, οι ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια, η παγκόσμια έλλειψη ανταλλακτικών και άλλες δυσμενείς συνθήκες, επηρέασαν τη λειτουργία του πτητικού έργου, όλο το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μεταφέραμε πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες σε περισσότερους από 80 προορισμούς παγκοσμίως, καταρρίπτοντας έτσι τα ρεκόρ που είχαμε κατακτήσει πριν από την πανδημία COVID-19. O μήνας με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν ο Ιούλιος, κατά τον οποίο μεταφέραμε 27 τοις εκατό περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, και 39 τοις εκατό περισσότερους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019. Πολύ καλά αποτελέσματα καταγράφηκαν και τον Αύγουστο, ο οποίος ήταν ο 14ος μήνας συνεχόμενων ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή, ήδη προετοιμαζόμαστε εντατικά για την προσεχή χειμερινή περίοδο, η οποία αναμένεται να είναι πολύ δυναμική», δήλωσε ο Jiri Marek, Διευθύνων Σύμβουλος της Air Serbia.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην περιοχή, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν το Τιβάτ και η Ποντγκόριτσα. Όσον αφορά τη Δυτική Ευρώπη, οι επιβάτες επισκέφθηκαν περισσότερο τη Ζυρίχη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, ενώ στην ευρύτερη ευρωμεσογειακή ζώνη, δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Κωνσταντινούπολη, η Λάρνακα, η Αθήνα και η Βαρκελώνη. Μεταξύ των μακρινών προορισμών, η Νέα Υόρκη κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους σε αριθμό επιβατών, κατά τους προαναφερθέντες καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Air Serbia στην ιστοσελίδα airserbia.com.