Τα διεθνή βραβεία World Airline Awards, τα οποία διοργανώνονται από τη Skytrax, είναι ένα πρόγραμμα διακεκριμένων βραβείων, γνωστό για την αναγνώριση των ηγετών στον τομέα των αερομεταφορών, μέσω ολοκληρωμένων ερευνών καταναλωτών.

Η Volotea τιμήθηκε με την υψηλού κύρους διάκριση, κατά τη διάρκεια του 2023 Paris Air Show, αναδεικνύοντας την εξαιρετική της απόδοση και την υψηλή ικανοποίηση των επιβατών της κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ως εξέχοντος ηγέτη του κλάδου.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ/ΠΑΡΙΣΙ, 21 Ιουνίου 2023 – Η Volotea, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, πέτυχε ένα σημαντικό επίτευγμα λαμβάνοντας το υψηλού κύρους βραβείο Skytrax World Airline, για την “Καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη”. Η Skytrax, ως ειδικοί στις έρευνες καταναλωτών στις αερομεταφορές, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη αρχή στον κλάδο. Τα World Airline Awards αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αριστεία στον αεροπορικό κλάδο.

Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται μέσω της ετήσιας έρευνας καταναλωτών της Skytrax, η οποία είναι αναγνωρισμένη ως η μεγαλύτερη έρευνα ικανοποίησης επιβατών αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο. Η έρευνα 2022-2023 βασίστηκε στην ενεργό συμμετοχή πελατών άνω των 100 εθνικοτήτων, αναδεικνύοντας περαιτέρω την αξιοσημείωτη κλίμακα και τη σημασία της. Είναι η πρώτη φορά που η Volotea κερδίζει τον τίτλο, ως επιστέγασμα στην αφοσίωση της αεροπορικής εταιρείας στη συνεχή βελτίωση και την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών της.

Ο Carlos Muñoz, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Volotea δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που λαμβάνουμε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο για πρώτη φορά. Η συνεχής φροντίδα των πελατών μας αποτελεί μέρος του DNA μας από την πρώτη μέρα, σε συνδυασμό με τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές, τις οποίες έχουν απολαύσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες. Το βραβείο είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στην προτεραιότητα του πελάτη που επιδεικνύουν καθημερινά οι πάνω από 1.700 εργαζόμενοι, τα πληρώματα και το λοιπό προσωπικό μας, καθώς και οι συνεργάτες μας στα αεροδρόμια, από την αρχή της δραστηριοποίησής μας, εδώ και περίπου 11 χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους και ευχαριστώ τη Skytrax γι’ αυτή την αναγνώριση.»

Ο Edward Plaisted, Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax δήλωσε: “Η Volotea έλαβε εξαιρετική βαθμολογία από τους πελάτες για να κερδίσει αυτό το μεγάλο βραβείο ως Best Low Cost Airline in Europe, για πρώτη φορά. Η Volotea πέτυχε επίσης πολύ υψηλή θέση στην κατηγορία World’s Most Improved Airline, όντας υποψήφια μεταξύ σημαντικών παγκόσμιων αερομεταφορέων».

Η αναγνώριση από τη Skytrax επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Volotea ως αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και τη φήμη της ως προτιμώμενης επιλογής για ταξιδιώτες που αναζητούν εύκολη συνδεσιμότητα, προσιτές τιμές και μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία. Το βραβείο απονεμήθηκε στη Volotea στο φημισμένο Air Show του Παρισιού, τη μεγαλύτερη εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια αεροδιαστημική βιομηχανία, η οποία προσελκύει κορυφαίους ηγέτες αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.

Η Volotea προσθέτει πλέον και τον τίτλο της «Best Low Cost Airline in Europe» στην αυξανόμενη λίστα των επιτευγμάτων της, η οποία περιλαμβάνει βραβεία όπως «Traveler’s Choice Best Low Cost Airline in Europe» του Tripadvisor το 2017, καθώς και διαδοχικές νίκες ως «Leading European Low Cost Airline» στα World Travel Awards το 2021 και το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ VOLOTEA
Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν ιδρύσει τη Vueling. Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, αυξάνοντας τον στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετεί και τις προσφερόμενες θέσεις. Φέτος, η αεροπορική εταιρεία γιόρτασε ακόμα ένα ορόσημο, μεταφέροντας 50 εκατομμύρια επιβάτες σε ολόκληρο το δίκτυό της.

Η Volotea εκτελεί πτήσεις σε περισσότερα από 100 αεροδρόμια και έχει βάσεις σε 19 μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Φλωρεντία (2023), Αμβούργο, Λιλ, Λυών, Λούρδη, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα.

Φέτος, η Volotea θα πραγματοποιεί περισσότερα από 400 δρομολόγια (με πάνω από τα μισά σε αποκλειστικότητα), προσφέροντας περίπου 12 εκατομμύρια θέσεις (+41% σε σύγκριση με το 2019) και 70.000 πτήσεις. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει στόλο 41 αεροσκαφών Airbus Α319 και Α320.

Η Volotea είναι αφοσιωμένη στη βιώσιμη αεροπορία και έχει δεσμευτεί να μειώσει στο 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνδρακα (CO2) ανά επιβάτη και χιλιόμετρο έως το 2030 (σε σχέση με το 2012). Μέχρι σήμερα, η Volotea έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δράσεις αειφορίας, χάρη στις οποίες μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 41%, ανά επιβάτη και χιλιόμετρο. Από το 2022, η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνολογιών με σκοπό την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων και τη λειτουργία του Airbus international shuttle service με τη χρήση κατά 34% βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και συνεργάζεται με τους κατασκευαστές και τη βιομηχανία, έτσι ώστε αυτά τα καύσιμα, στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη, να μπορούν να αναπτυχθούν και να διαδοθούν το συντομότερο δυνατό.

Η Volotea απασχολεί 1.750 άτομα και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη και τη διατήρηση του πολιτιστικού στοιχείου των περιοχών όπου εδρεύει, μέσω έργων χορηγίας.

Η Volotea κέρδισε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το βραβείο «Europe’s Leading Low Fares Airline» στα World Travel Awards 2022, έναν οργανισμό βραβείων που αναγνωρίζει την αριστεία στον κλάδο των μεταφορών και του τουρισμού παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 WORLD AIRLINE AWARDS
Τα World Airline Awards, δημιουργήθηκαν το 1999 για να παρέχουν μια πραγματικά παγκόσμια μελέτη ικανοποίησης πελατών και είναι εντελώς ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψηφίζουν στη μεγαλύτερη έρευνα ικανοποίησης επιβατών αεροπορικών εταιρειών για την ανάδειξη των νικητών. Τα βραβεία αναφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο ως «τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας».

Όλα τα έξοδα της έρευνας και της εκδήλωσης για τα βραβεία, καλύπτονται από τη Skytrax και οι αεροπορικές εταιρείες δεν πληρώνουν κανένα τέλος εισόδου ή εγγραφής. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για τη χρήση των λογοτύπων των βραβείων και των αποτελεσμάτων.

Η εν λόγω ηλεκτρονική έρευνα πελατών διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Μάιο 2023, παράλληλα με προσκλήσεις που στάλθηκαν στους ερωτηθέντες του προηγούμενου έτους, από τη βάση δεδομένων της έρευνας. Η έρευνα πελατών διατέθηκε στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα.

Πάνω από 100 εθνικότητες πελατών συμμετείχαν στην έρευνα 2022/2023 με 20,23 εκατομμύρια έγκυρες συμμετοχές στα αποτελέσματα. Οι απαντήσεις της έρευνας ελέγχονται για την ταυτοποίηση της IP και των στοιχείων χρήστη και όλες οι διπλές, ύποπτες ή μη επιλέξιμες καταχωρήσεις διαγράφονται. Περισσότερες από 325 αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζονται στα τελικά αποτελέσματα του Βραβείου.