Η Volotea ανακοινώνει νέο δρομολόγιο από την Αθήνα για την Τουλούζη για το καλοκαίρι 2023.

Οι πτήσεις μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και της Τουλούζης θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Με το νέο αυτό δρομολόγιο η Volotea θα εξυπηρετεί συνολικά 16 προορισμούς από την Αθήνα για Κροατία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2022 – Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανακοινώνει μία επιπλέον διεθνή σύνδεση μεταξύ της Αθήνας και της γαλλικής πόλης Τουλούζης. Αυτό το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 27  Μαΐου, με δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Η έναρξη αυτού του νέου δρομολογίου μικραίνει ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Χάρη σε αυτή τη νέα σύνδεση, οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα θα μπορούν να επισκέπτονται τη Νότια Γαλλία και θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα θαύματα αυτής της περιοχής, ενώ όλο και περισσότεροι Γάλλοι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Αθήνα, απευθείας από την πόλη τους.

Συνεπώς, η Volotea θα συνδέει την Αθήνα με 16 προορισμούς, τον επόμενο χρόνο: Μπιλμπάο στην Ισπανία, Μπορντό, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Στρασβούργο, και Τουλούζη (νέο δρομολόγιο 2023), στη Γαλλία, Μπάρι, Παλέρμο, Βενετία και Βερόνα, στην Ιταλία, Ηράκλειο, Μύκονος, Σαντορίνη στην Ελλάδα και Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη αυτού του νέου διεθνούς δρομολογίου από το αεροδρόμιο της Αθήνας – δήλωσε η Valeria Rebasti, Διευθύντρια Ιταλίας & Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Volotea –. Με τις πτήσεις μας, θα είναι δυνατό το ταξίδι σε ακόμα μια μαγευτική πόλη της Γαλλίας, την Τουλούζη, τη «Ville Rose», που βρίσκεται στην καρδιά της νοτιοδυτικής περιοχής, ανάμεσα στη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι επίσης, μεταξύ άλλων προορισμών, η πύλη προς το “Canal du Midi” και τη Λούρδη, επομένως είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για υπέροχες διακοπές!»

Όλα τα δρομολόγια της Volotea είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.volotea.com και σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ VOLOTEA

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Munoz και Lázaro Ros, προηγουμένως ιδρυτές της Vueling, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετεί και τις προσφερόμενες θέσεις. Από την έναρξή της, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 45 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea έχει βάσεις σε 19 μεσαίου μεγέθους πόλεις της Ευρώπης και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Φλωρεντία (από τον Απρίλιο 2023), Αμβούργο, Λιλ, Λυών, Λούρδη, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλβια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα. Η Volotea εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες.

Ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας αποτελείται από 41 αεροσκάφη το 2022, σημειώνοντας αύξηση από τα 36 που διέθετε το καλοκαίρι του 2019. Σε ότι αφορά στις θέσεις, η Volotea αύξησε την προσφορά κατά περίπου 39% σε σύγκριση με το 2019, επισημαίνοντας έτσι την ισχυρή υποβόσκουσα ζήτηση στις μεσαίου μεγέθους αγορές της Ευρώπης. Επίσης, φέτος σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 11 εκατομμύρια θέσεις, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 40% σε σύγκριση με το 2019 (έτος κατά το οποίο η εταιρεία έθεσε προς πώληση 8 εκατομμύρια εισιτήρια), καθώς και να αυξήσει το προσωπικό της σε όλες τις αγορές της. Τον Ιούνιο του 2021, η Volotea απασχολούσε περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους και το 2022 αναμένει να απασχολεί περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Ο στόλος της Volotea από το 2021, αποτελείται αποκλειστικά από αεροσκάφη Airbus, αφού προχώρησε σε ανανέωση μέρους του στόλου της με αεροσκάφη του Ευρωπαίου κατασκευαστή. Αρχικά, είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει αυτήν την ομοιομορφοποίηση του στόλου της το 2023, αλλά έχει προχωρήσει τα σχέδιά της νωρίτερα, προκειμένου να βελτιώσει τη βάση κόστους της τα επόμενα 2-3 χρόνια και να αυξήσει την προσφορά του δικτύου της, με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης. Από το 2012, η ​​Volotea έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δράσεις αειφορίας, χάρη στις οποίες μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα ανά επιβάτη και χιλιόμετρο κατά περισσότερο από 41%. Το 2021, άρχισε να αντισταθμίζει εθελοντικά το 5 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ποσοστό που θα αυξάνεται σταδιακά κατά 5 τοις εκατό κάθε χρόνο, έως ότου φτάσει στο 25 τοις εκατό αντιστάθμιση του αποτυπώματος της, το 2025. Και φέτος, θα εισαγάγει βιώσιμα καύσιμα στα αεροσκάφη και θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές και τη βιομηχανία έτσι ώστε αυτά τα καύσιμα να μπορούν να αναπτυχθούν και να διαδοθούν το συντομότερο δυνατό.

Η Volotea ψηφίστηκε «Η κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους της Ευρώπης», για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα World Travel Awards 2022, τα υψηλού κύρους βραβεία του κλάδου, τα οποία αναγνωρίζουν την αριστεία στον κλάδο των μεταφορών και του τουρισμού παγκοσμίως.