Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο αερομεταφορέας της Κροατίας θα συνδέει την Κροατία με 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς

12 Σεπτεμβρίου 2022, Ζάγκρεμπ – Στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων 2022/2023, η Croatia Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κροατίας και μέλος της Star Alliance, ξεκινάει νέα διεθνή δρομολόγια, συνεχίζει να εκτελεί πτήσεις σε μια σειρά εποχικών δρομολογίων και αυξάνει τον συνολικό αριθμό των πτήσεων και των προσφερόμενων θέσεων, σε σύγκριση με την περσινή χειμερινή περίοδο.

Κατά την περίοδο μεταξύ 30ης Οκτωβρίου 2022 και 25ης Μαρτίου 2023, ο αερομεταφορέας της Κροατίας σχεδιάζει να συνδέσει την Κροατία με 13 διεθνείς προορισμούς και να πραγματοποιήσει πτήσεις σε συνολικά 19 διεθνή δρομολόγια. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.500 προγραμματισμένες πτήσεις και να προσφέρει περίπου 869.000 θέσεις, δηλαδή αύξηση 28% στον αριθμό των πτήσεων και των προσφερόμενων θέσεων, σε σύγκριση με τον αριθμό των πτήσεων και θέσεων που προσφέρονταν την περυσινή χειμερινή περίοδο. Με αυτό τον τρόπο, η Croatia Airlines επιδιώκει να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη τόσο του τουριστικού προϊόντος της Κροατίας όσο και της υποδομής των μεταφορών της Δημοκρατίας της Κροατίας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η εισαγωγή απευθείας διεθνών πτήσεων μεταξύ Σπλιτ και Ζυρίχης και μεταξύ Πούλα και Ζυρίχης είναι μια καινοτομία. Στο διάστημα μεταξύ τέλους Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και τα μέσα Ιανουαρίου 2023, θα εκτελούνται πτήσεις και στα δύο δρομολόγια, δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο. Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για επιβάτες που πετούν είτε από το Σπλιτ είτε από την Πούλα διατίθενται από 149 ευρώ.

Ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση της αγοράς, η εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις μεταξύ Ριέκα και Μονάχου και κατά τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2023. Σε αυτό το δρομολόγιο, οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες τρεις φορές την εβδομάδα – Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να εκτελεί τακτικές διεθνείς πτήσεις μεταξύ Ζάγκρεμπ και Δουβλίνου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2023. Σε αυτό το δρομολόγιο, οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες δύο φορές την εβδομάδα – την Πέμπτη και την Κυριακή. Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για επιβάτες που πετούν σε αυτό το δρομολόγιο διατίθενται από 189 ευρώ.

Επίσης, η Croatia Airlines συνεχίζει να συνδέει την ανατολική Κροατία με τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τη διεθνή πτήση Όσιγιεκ-Μόναχο. Δύο πτήσεις την εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες στους επιβάτες – Δευτέρα και Παρασκευή – με αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής που ξεκινούν από 129 ευρώ.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κροατίας θα συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ με συνολικά 13 διεθνείς προορισμούς – Άμστερνταμ, Βιέννη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Φρανκφούρτη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο (Heathrow), Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη (μέσω Σπλιτ), Σεράγεβο , Σκόπια και Ζυρίχη.

Από το αεροδρόμιο του Σπλιτ, προγραμματίζονται πτήσεις προς τέσσερις διεθνείς προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα, θα εκτελούνται καθημερινά πτήσεις προς Μόναχο (αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από 149 ευρώ), καθημερινά προς Φρανκφούρτη (αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από 169 ευρώ), καθημερινά προς Ρώμη (αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από 109 ευρώ) και δύο φορές την εβδομάδα, στη Ζυρίχη.

Εκτός από την επέκταση του διεθνούς δικτύου πτήσεων της, η Croatia Airlines συνεχίζει επίσης να διατηρεί την αεροπορική σύνδεση των πόλεων και περιοχών της Κροατίας, προσφέροντας προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού από και προς 5 κροατικά αεροδρόμια (Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Ντουμπρόβνικ, Ζαντάρ και Πούλα).

Το δίκτυο διεθνών και εσωτερικών πτήσεων της Croatia Airlines κατά τη χειμερινή περίοδο, έχει προσαρμοστεί για να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς για υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών, τις οποίες η εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς. Το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα πτήσεων υπόκειται σε αλλαγές και εξαρτάται από την εξέλιξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και της κατάστασης ασφάλειας τόσο στην Κροατία όσο και στον κόσμο.