Τον Αύγουστο, η Air Serbia μετέφερε περισσότερους από 400 χιλιάδες επιβάτες μέσω του κόμβου της στο Βελιγράδι και των αεροδρομίων στη Νις και στο Κράλιεβο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό επιβατών για τον μήνα Αύγουστο, από το 2013, όταν η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί με το σημερινό της όνομα. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 38% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021, και κατά 2%, σε σύγκριση με το ρεκόρ προ πανδημίας, του Αυγούστου 2019. Οι πτήσεις τσάρτερ είχαν επίσης καλά αποτελέσματα, με σχεδόν 90 χιλιάδες επιβάτες. Εκτός από τις πτήσεις τσάρτερ, τον Αύγουστο σημειώθηκε επίσης μεγάλη μετακίνηση της διασποράς από τη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των επιβατών στα δρομολόγια προς τη Δυτική Ευρώπη. Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 290%, καταγράφηκε στη Ρώμη, ακολουθούμενη από το Μιλάνο με 224%, τη Στουτγκάρδη με 208%, το Ντίσελντορφ με 140% και το Λονδίνο με 129%.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβατών της τον Αύγουστο, όπως και τον Ιούλιο, θα αποτελεί πάνω από το 55% του συνολικού αριθμού επιβατών που ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Nikola Tesla του Βελιγραδίου.

“Τον περασμένο μήνα κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην περιοχή των Βαλκανίων όσον αφορά στις εβδομαδιαίες πτήσεις. Οι επιβάτες αναγνωρίζουν τα οφέλη που προσφέρει το δίκτυο προορισμών μας και η υψηλή συχνότητα πτήσεων κατά τη θερινή περίοδο και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αυξητική τάση του αριθμού των επιβατών στις πτήσεις μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την προσφορά μας, επεκτείνοντάς την με την προσθήκη νέων ελκυστικών προορισμών», δήλωσε η κυρία Maša Vasović, Επικεφαλής Διαχείρισης Εσόδων, της Air Serbia.

Αυτό το καλοκαίρι, η εθνική αεροπορική εταιρεία εκτελεί πτήσεις από 15 αεροδρόμια σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στις οποίες στο παρελθόν εκτελούσε πτήσεις μόνο η προκάτοχός της, JAT. Η μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων στην περιοχή ήταν προς το Τίβατ και την Ποντγκόριτσα, ακολουθούμενη από τη Λιουμπλιάνα και τα Σκόπια, ενώ λιγότερες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν προς την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αύξηση της επιβατικής κίνησης, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, παρατηρήθηκε και στις πτήσεις προς Σόφια (172%) και προς Βουκουρέστι (80%).

Η περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και η σύνδεση των χωρών των Βαλκανίων και η μετακίνηση των πολιτών τους, είναι εξαιρετικής σημασίας για την Air Serbia. Στο πλαίσιο αυτό, η εθνική αεροπορική εταιρεία συμμετείχε ενεργά στην πρόσφατη εκδήλωση στο Βελιγράδι που διοργανώθηκε ως μέρος της πρωτοβουλίας «Open Balkan».