Λόγω της αυξημένης ζήτησης για πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Νέας Υόρκης, από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, η Air Serbia θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων από δύο σε τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Επιπλέον, η Air Serbia συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και από τον Απρίλιο του 2023 θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Σικάγο (Αεροδρόμιο O’Hare – ORD). Το Σικάγο θα είναι ο δεύτερος προορισμός των ΗΠΑ στο δίκτυο της Air Serbia και η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας σχεδιάζει να πραγματοποιεί πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα.

«Η προσθήκη μιας ακόμα πτήσης την εβδομάδα προς τη Νέα Υόρκη κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι σαφής ένδειξη ότι η υπάρχουσα υπερατλαντική πτήση μας λειτουργεί σωστά και αντιπροσωπεύει ένα από τα σημαντικότερα δρομολόγια της Air Serbia, με μείωση του μέχρι στιγμής εξαιρετικά εποχιακού χαρακτήρα της. Επιπλέον, σχεδιάζουμε την εισαγωγή απευθείας πτήσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Σικάγο, της πόλης με μια από τις μεγαλύτερες διασπορές από τη Σερβία και άλλες χώρες της περιοχής και για εμάς είναι ένα δρομολόγιο εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας. Αναμένουμε μεγάλη ζήτηση επιβατών για τις νέες πτήσεις με τελικό προορισμό το Σικάγο, καθώς και εκείνες που χρησιμοποιούν την πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό για περαιτέρω προορισμούς», δήλωσε ο Boško Rupić, Γενικός Διευθυντής Εμπορίου και Στρατηγικής της Air Serbia.

Με την εισαγωγή των πτήσεων Βελιγράδι – Σικάγο, για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια, η πρωτεύουσα της Σερβίας θα συνδεθεί απευθείας με την αμερικανική πόλη όπου διαμένουν περίπου 350 χιλιάδες κάτοικοι Σερβικής καταγωγής, καθώς και μεγάλος αριθμός κατοίκων που προέρχονται από άλλες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με πολύ καλή συνδεσιμότητα με το Βελιγράδι, μέσω του περιφερειακού δικτύου της Air Serbia.

Το Σικάγο, με 2,75 εκατομμύρια κατοίκους και 9,62 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Ιλινόις και η τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό, εμπορικό, βιομηχανικό, εκπαιδευτικό, επικοινωνιακό και μεταφορικό, διεθνές κέντρο, το οποίο επισκέφθηκαν 60 εκατομμύρια τουρίστες το 2019.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare (ORD) του Σικάγο είναι ένα από τα έξι αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο και το 2019, περισσότεροι από 90 εκατομμύρια επιβάτες  χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του.

Χάρη στην επανέναρξη των υπερατλαντικών πτήσεων της Air Serbia πριν από έξι χρόνια, οι συνδέσεις μεταξύ της περιοχής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είναι πραγματικότητα, μετά από μια παύση σχεδόν δυόμιση δεκαετιών. Από την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με τις ΗΠΑ έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η εθνική αεροπορική εταιρεία μετέφερε συνολικά 383.324 επιβάτες, στη γραμμή Βελιγράδι – Νέα Υόρκη.

Οι πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Νέας Υόρκης εκτελούνται με το μεγαλύτερο αεροσκάφος του στόλου της Air Serbia, ένα Airbus A330, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο Σέρβο επιστήμονα και εφευρέτη, Νίκολα Τέσλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της σερβικής εθνικής αεροπορικής εταιρείας στο Air Serbia Media Centre.