Η Saudia πραγματοποιεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς το ιδιαίτερα δημοφιλές ελληνικό νησί από την 1η Ιουλίου.

Ριάντ, 01 Ιουλίου 2022: Η Saudi Arabian Airlines (SAUDIA), ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε επίσημα νέες απευθείας πτήσεις από το Ριάντ για τη Μύκονο, οι οποίες εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, έως τα τέλη Αυγούστου 2022.

Στη μέση των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος, η Μύκονος είναι ένα από τα πιο φημισμένα ελληνικά νησιά. Φημίζεται για τις παρθένες παραλίες της, την έντονη νυχτερινή ζωή, τα καλοκαιρινά πάρτι και την απολαυστική μεσογειακή κουζίνα.

Για τα εγκαίνια του νέου δρομολογίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Διεθνές lounge Alfursan της SAUDIA, στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ, στις 30 Ιουνίου 2022. Ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας κ. Αλέξης Κωνσταντόπουλος και ο κ. Essam Akhonbay, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Διαχείρισης Προϊόντων της SAUDIA, ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Το νέο δρομολόγιο πραγματοποιείται με τρείς πτήσεις μετ’ επιστροφής την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η πτήση SV193 από το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khaled (RUH) του Ριάντ προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου-Μαντώ Μαυρογένους (JMK), διαρκεί 3 ώρες και 55 λεπτά, ενώ η πτήση της επιστροφής SV194 διαρκεί 3 ώρες και 40 λεπτά.

Το δρομολόγιο εκτελείται με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας Airbus A320, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ Διακεκριμένης Θέσης (Business Class) 20 θέσεων και Οικονομικής (Guest Class) 90 θέσεων. Η βραβευμένη Διακεκριμένη Θέση της SAUDIA διαθέτει καθίσματα με δυνατότητα κλίσης 180 μοιρών, φαγητό κατά παραγγελία και ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους καμπίνας. Όλοι οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο σύστημα ψυχαγωγίας της SAUDIA κατά τη διάρκεια της πτήσης, το οποίο διαθέτει περισσότερες από 5.000 ώρες ψυχαγωγίας και WiFi σύνδεση.

Σχολιάζοντας το νέο δρομολόγιο, ο κ. Essam Akhonbay δήλωσε: «Με το νέο δρομολόγιο Ριάντ-Μύκονος, εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να μπορούν οι επισκέπτες μας να έχουν πρόσβαση στους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και να ενισχύσουμε τη συνδεσιμότητα της Σαουδικής Αραβίας με τον κόσμο. Εκφράζει επίσης τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στο πρόγραμμα «Wings of Vision 2030» για την προώθηση της ανάπτυξης του ταξιδιωτικού και τουριστικού κλάδου, του Βασιλείου.

Το εκτεταμένο δίκτυο τακτικών και εποχικών πτήσεων της SAUDIA συνδέει περισσότερους από 100 προορισμούς σε τέσσερις ηπείρους με 18 αεροδρόμια που εξυπηρετούνται στην Ευρώπη. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη 10 νέων διεθνών δρομολογίων: Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, Βαρκελώνη και Μάλαγα στην Ισπανία, Μαρακές στο Μαρόκο, Μόσχα στη Ρωσία, Πεκίνο στην Κίνα, Σεούλ στη Νότια Κορέα, Έντεμπε στην Ουγκάντα, Άμστερνταμ στην Ολλανδία και Σικάγο-Ιλινόις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών στη διεύθυνση www.saudia.com, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά της αεροπορικής εταιρείας, καλώντας στο +966 920022222 ή επισκεπτόμενοι ένα γραφείο πωλήσεων της Saudia οπουδήποτε στον κόσμο. Πλούσια ταξιδιωτικά πακέτα, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων και ξενοδοχείων στη Μύκονο, είναι επίσης διαθέσιμα μέσω του SAUDIA Holidays, του ιστότοπου πακέτων αναψυχής και διακοπών της αεροπορικής εταιρείας.