123_500x333

 

Οι πτήσεις μεταξύ της Αθήνας και του Τορίνο θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Το νέο δρομολόγιο προστίθεται στις 3 νέες συνδέσεις που ήδη ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία φέτος, για Μπιλμπάο, Μπορντό και Νάντη.

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2022 – Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μεσαίου μεγέθους πόλεις και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προετοιμάζεται για το καλοκαίρι και ανακοινώνει μία επιπλέον διεθνή σύνδεση μεταξύ της Αθήνας και της ιταλικής πόλης του Τορίνο. Αυτό το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου με δύο πτήσεις την εβδομάδα και συνολική διαθεσιμότητα 12.000 θέσεων. Η έναρξη αυτού του νέου δρομολογίου μικραίνει ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Χάρη σε αυτή τη νέα σύνδεση, οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα, αποκτούν εύκολη πρόσβαση στην περιοχή του Πιεμόντε και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα θαύματα αυτής της περιοχής, ενώ όλο και περισσότεροι Ιταλοί επιβάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, απευθείας από την πόλη τους.

Η ανακοίνωση των πτήσεων για Τορίνο αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει τη γκάμα των προορισμών όπου οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν από την ελληνική πρωτεύουσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίοι ανέρχονται πλέον στους 14 – συμπεριλαμβανομένων των 4 νέων δρομολογίων που ξεκίνησαν φέτος: Μπιλμπάο (νέο δρομολόγιο 2022), Μπορντό (νέο δρομολόγιο 2022), Λυών, Μασσαλία, Νάντη (νέο δρομολόγιο 2022), Στρασβούργο, Μπάρι, Τορίνο (νέο δρομολόγιο 2022), Βενετία, Βερόνα, Ηράκλειο/Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη και Ντουμπρόβνικ.

Η Volotea θα προσφέρει περισσότερες από 560.000 θέσεις (έναντι 182.000 θέσεων το 2021), από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Όσον αφορά στις πτήσεις, η αεροπορική εταιρεία αναμένει να πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.600 πτήσεις έναντι των 1.162 που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη αυτού του νέου διεθνούς δρομολογίου από το αεροδρόμιο της Αθήνας – δήλωσε η Valeria Rebasti, Διευθύντρια Ιταλίας & Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Volotea -. Με τις πτήσεις μας, θα είναι δυνατόν να ταξιδέψει κάποιος στο Τορίνο, στην περιφέρεια του Πιεμόντε, μια συναρπαστική πόλη με όμορφες λεωφόρους, πάρκα, γκαλερί καθώς και η πύλη για τις δυτικές Ιταλικές Άλπεις. Η αύξηση των προορισμών μας θα μας επιτρέψει επίσης να υποστηρίξουμε την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου, ο οποίος έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια της πανδημίας».

Το 2022 η Volotea θα προσφέρει συνολικά 11 εκατομμύρια θέσεις, μια αύξηση περίπου 40% σε σύγκριση με το 2019, όπου η διάθεση των εισιτηρίων ήταν περί τα 8 εκατομμύρια. Η εταιρεία αναμένει να μεταφέρει 9 με 9,5 εκατομμύρια επιβάτεςτο 2022, καταγράφοντας αύξηση 32% έναντι του 2019, χρονιά κατά την οποία πραγματοποίησε το ετήσιο ρεκόρ των 7,6 εκατομμυρίων επιβατών. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, η Volotea σχεδιάζει να ξεκινήσει περισσότερα από 45 νέα δρομολόγια στην Ευρώπη, προσθέτοντας 2 νέες βάσεις στο δίκτυό της (μία από τις οποίες ανακοινώθηκε πρόσφατα: η Λιλ στη Γαλλία) και να πραγματοποιήσει περί τις 70.000 πτήσεις έναντι των 40.500 που πραγματοποιήθηκαν το 2021 και των 58.000 το 2019.

Όλα τα δρομολόγια της Volotea είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.volotea.com και σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία.