Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η Air Serbia μετέφερε συνολικά 1.257.597 επιβάτες στις τακτικές και τσάρτερ πτήσεις της, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 51% στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου, σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό επιβατών που διακινήθηκαν. Έχοντας μερίδιο 45% τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, ο εθνικός αερομεταφορέας κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021, η εθνική αεροπορική εταιρεία μετέφερε 40% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με ολόκληρο το 2020, το οποίο σημαδεύτηκε από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία των παγκόσμιων αεροπορικών μεταφορών, όταν μετέφερε συνολικά 899.877 επιβάτες.

Το 2020 και το 2021, η Air Serbia κατάφερε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, σύμφωνα με τους περισσότερους δείκτες, παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Με την καλοκαιρινή σεζόν και την αυξημένη ζήτηση για τακτικές και τσάρτερ πτήσεις, η Air Serbia μείωσε τη διαφορά στον αριθμό των επιβατών που μετέφερε τον Αύγουστο του 2021 στο -24,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του ρεκόρ του 2019, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν -63,3 %, και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν -52%.

«Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούμε. Παρακολουθούμε προσεκτικά και συνεχώς τη ζήτηση και προσαρμόζουμε την προσφορά θέσεων στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του δικτύου μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η ευελιξία και η γρήγορη ανταπόκριση ήταν που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, έχουμε συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της συνολικής κίνησης. Την επόμενη περίοδο, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας να επιστρέψουμε πλήρως στα επίπεδα του 2019, αλλά εστιάζοντας προσεκτικά στην παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης», δήλωσε ο Jiri Marek,  Γενικός Εμπορικός Διευθυντής και Στρατηγικής της Air Serbia.

Η Air Serbia μετέφερε συνολικά 193.000 επιβάτες τον Σεπτέμβριο σε τακτικές και τσάρτερ πτήσεις, δηλαδή 80% περισσότερο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, όταν μετέφερε 107.464 επιβάτες.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία κατάφερε να έχει συνεχή αύξηση στον αριθμό των επιβατών από την έναρξη της θερινής περιόδου, έχοντας μεταφέρει 68% περισσότερους επιβάτες τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ το αποτέλεσμα του Ιουλίου ήταν 63% υψηλότερο σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Τον Αύγουστο, η Air Serbia μετέφερε περισσότερους από 300.000 επιβάτες σε τακτικές και τσάρτερ πτήσεις, που είναι και το μηνιαίο ρεκόρ του 2021.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της σερβικής εθνικής αεροπορικής εταιρείας στο Air Serbia Media Centre’s website.