123_500x333

 

Το World Travel Awards είναι το πιο διάσημο πρόγραμμα βραβείων του ταξιδιωτικού κλάδου, επιβραβεύοντας τους ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας. Στόχος του είναι να αναγνωρίσει και να τιμήσει την αριστεία σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας.

Η αναγνώριση έρχεται σε μια εποχή που, παρά τις μεγάλες προκλήσεις για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, η Volotea κατάφερε να υπερέχει στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της.

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία των μικρών και μεσαίων πόλεων της Ευρώπης, κέρδισε το βραβείο της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης στα World Travel Awards 2021. Tο βραβείο κύρους ανακοινώθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που κερδίσαμε, παρά τον τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, στην κατηγορία χαμηλού κόστους. Είναι μια αληθινή αναγνώριση για αυτό που κάνουμε, ειδικά όταν προέρχεται από τη δική μας βιομηχανία. Από τότε που ξεκινήσαμε, καταφέραμε να συνδυάσουμε ανταγωνιστικές τιμές χαμηλού κόστους με μια καλή εμπειρία πτήσης για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Carlos Muñoz, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας.

Ήταν η πρώτη ανακήρυξη της Volotea στην κατηγορία. Τα βραβεία έχουν αναφερθεί ως «Όσκαρ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας» από την Wall Street Journal και άλλους και δημιουργήθηκαν το 1993 με στόχο την αναγνώριση και την επιβράβευση της αριστείας σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας.

«Το να έχουμε τους πελάτες μας και τους συναδέλφους μας να μας ψηφίσουν για μια ηγετική θέση στην Ευρώπη αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης του προσωπικού της Volotea σε όλες τις βάσεις μας, σε όλη την Ευρώπη. Το βραβείο είναι η αναγνώριση της πραγματικής διαφοράς που έχουν κάνει στις ταξιδιωτικές ανάγκες των πελατών μας».

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 και από τότε έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 1.350 υπαλλήλους, με 17 βάσεις σε όλη την Ευρώπη, πετώντας σε περισσότερους από 100 προορισμούς σε 15 χώρες. Το 2020, η εταιρεία προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση του στόλου της, ο οποίος αποτελείται από 40 αεροσκάφη Airbus (A319/A320), με μεγαλύτερη χωρητικότητα, εμβέλεια και βελτιωμένες εκπομπές CO2.

Η αεροπορική εταιρεία είχε προηγουμένως βραβευτεί με τοπικά βραβεία στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, μεταξύ των οποίων κέρδισε την «Επιλογή του ταξιδιώτη για καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη», που απονεμήθηκε το 2017 από τον κορυφαίο παγκόσμιο ηγέτη των αξιολογήσεων Tripadvisor.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ VOLOTEA

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Munoz και Lázaro Ros, προηγουμένως ιδρυτές της Vueling, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο το στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετεί και τις προσφερόμενες θέσεις. Από την έναρξή της, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea διαθέτει βάσεις σε 18 ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες πόλεις: Αλγκέρο, Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Γένοβα, Αμβούργο, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα. Η Volotea εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλγερίας, η οποία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, από τη Γαλλία.

Η Volotea γίνεται αμιγώς αερομεταφορέας Airbus το 2021, ανανεώνοντας μέρος του στόλου της με αεροσκάφη του ευρωπαϊκού κατασκευαστή. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει αυτήν την ενοποίηση του στόλου το 2023, έχει προχωρήσει τα σχέδιά της προκειμένου να βελτιώσει τη βάση κόστους της μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και να αυξήσει την προσφορά του δικτύου της, με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει στόλο 40 αεροσκαφών το καλοκαίρι του 2021 έναντι 36 το 2019. Όσον αφορά τον όγκο, η Volotea έχει αυξήσει τη χωρητικότητα των θέσεων της έως και 111% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019.

Η Volotea απασχολεί πάνω από 1.350 άτομα προσωπικό σε όλη την Ευρώπη και ήταν η πιο δραστήρια αεροπορική εταιρεία το καλοκαίρι του 2020 μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών της, σε δραστηριότητα, συντελεστή πληρότητας θέσεων, επιχειρησιακά επίπεδα και ικανοποίηση πελατών.