123_500x333

 

Αύξηση των πτήσεων κατά  77% το 2021 σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020.

Τρία νέα δρομολόγια από την Ελλάδα.

Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, η αεροπορική εταιρεία αύξησε τη χωρητικότητά της κατά 119% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020.

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων, δημοσίευσε την έκθεση θερινής δραστηριότητας για την ελληνική αγορά. Παρά τις δυσκολίες λόγω του COVID 19, η Volotea κατάφερε να έχει καλά αποτελέσματα αυτό το καλοκαίρι. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε πάνω από 400.000 επιβάτες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, αύξηση 136% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με μια δεύτερη καλοκαιρινή σεζόν που επηρεάστηκε από την πανδημία, η Volotea άλλαξε τη στρατηγική της και προσάρμοσε την προσφορά της στις νέες απαιτήσεις και προσδοκίες των πελατών. Αυτό το καλοκαίρι, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε τρία νέα δρομολόγια και προσέφερε 480.000 θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 119% σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι. Η πληρότητα των αεροσκαφών έφτασε στο 95% για περισσότερες από 2.900 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Ένα άλλο επίτευγμα για την εταιρεία, το οποίο συνέβαλε στην ανάκαμψή της, ήταν η απόφασή της για την επιλογή ενός μόνο κατασκευαστή αεροσκαφών, σε μια κίνηση υπέρ του ευρωπαίου κατασκευαστή Airbus, μέ την αντικατάσταση δεκατεσσάρων αεροσκαφών Boeing B717 από μεγαλύτερα Airbus A320. O στόλος αεροσκαφών της Volotea φέτος το καλοκαίρι ήταν 40 Airbus A320 και A319.

Παρά τα καλά αποτελέσματα όσον αφορά την προσφορά θέσεων, τις πτήσεις και την πληρότητα, ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τη Volotea και τους συνεργάτες της στο αεροδρόμιο. Η αγορά, επηρεασμένη από την κρίση λόγω Covid, γνώρισε μεγάλη αστάθεια με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διαδικασίες ταξιδιού να οδηγούν σε πρόσθετη επιχειρησιακή πολυπλοκότητα και αυξημένη ανάγκη υποστήριξης των επιβατών. Για να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία, η Volotea συνέχισε, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, να τους διευκολύνει με δωρεάν επιλογές ευελιξίας και επίσης να βελτιώνει την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες, προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους επιβάτες της.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις μας αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω της πανδημίας, και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θετική ανταπόκριση των πελατών και των πληρωμάτων μας. Καταφέραμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πετάξουν στους προορισμούς των διακοπών τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ταξιδιωτική βιομηχανία στο σύνολό της. Ο στόχος μας παραμένει αμετάβλητος: να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τον μέγιστο αριθμό δρομολογίων μεταξύ μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Η στρατηγική μας επιλογή σε έναν στόλο all-Airbus, ο οποίος είναι μεγαλύτερος, αποδοτικότερος και πιο φιλικός προς το περιβάλλον, υπήρξε καθοριστική, μαζί με την εστίασή μας στις εγχώριες και νησιωτικές αγορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ελπίζουμε ότι η σταδιακή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, αλλά, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστική μας βάση κόστους κατά τη διάρκεια της κρίσης, είμαστε σίγουρα προετοιμασμένοι για μεταβολές που μπορεί να προκύψουν», δήλωσε ο Carlos Munoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea.

VOLOTEA

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Munoz και Lázaro Ros, προηγουμένως ιδρυτές της Vueling, και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον στόλο της, τα δρομολόγια και τις προσφερόμενες θέσεις. Από την ίδρυσή της, η Volotea μετέφερε περισσότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea έχει βάσεις σε 17 ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες πόλεις: Αστούρια, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Γένοβα, Αμβούργο, Λυών, Μασσαλία, Ναντ, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα. Η Volotea εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλγερίας, από τη Γαλλία, η οποία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Το 2020, η Volotea υπέγραψε συμφωνία με την Bureau Veritas, έναν παγκόσμιο ηγέτη σε ελέγχους, επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις, προκειμένου να επαληθεύσει την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων υγείας και υγιεινής. Η Volotea είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που έχει ελέγξει τα μέτρα πρόληψης που πήρε για τον Covid-19, από την Bureau Veritas.

Η Volotea γίνεται το 2021 ένας αερομεταφορέας με ενιαίο στόλο που αποτελείται μόνο από Airbus, ανανεώνοντας μέρος του στόλου της με τα αεροσκάφη του Ευρωπαίου κατασκευαστή. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει αυτή την ενοποίηση του στόλου το 2023, επιτάχυνε τα σχέδιά της προκειμένου να βελτιώσει τη βάση κόστους κατά τα επόμενα 2-3 χρόνια και να αυξήσει την προσφορά στο δίκτυό της, με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερο εύρος πτήσεων.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 40 αεροσκάφη το καλοκαίρι του 2021 έναντι 36 το 2019 και η προσφορά θέσεων αυξήθηκε έως και 11% σε σύγκριση με το 2019.

Η Volotea απασχολεί πάνω από 1.350 άτομα προσωπικό σε όλη την Ευρώπη και, το καλοκαίρι του 2020, ξεπέρασε τους κύριους ανταγωνιστές της όσον αφορά τη δραστηριότητα, τον συντελεστή πληρότητας, τα επίπεδα λειτουργίας και την ικανοποίηση των πελατών.